Actief kool filters

Wij leveren BorsoCarb-C

Voor meer informatie neem contact op via de e-mail of telefoon

Actief kool filters
Pentair C155 fiberdyne actiefkool filterkaars
Een actiefkool filterkaars gemaakt met Fibredyne technologie. Dit zorgt voor een hogere flow en lager drukverlies in vergelijk met de normale actiefkool filterkaarsen.
€ 19,95
Actiefkool filterkaarsen
Een actiefkool filterkaars geschikt voor het ontgeuren en ontkleuren van vloeistoffen. Verkrijgbaar in lengtes vanaf 5 inch tot en met 40 inch.
€ 19,95

Actief koolFilter

Actief koolstoffilters zijn in veel veschillende vormen te verkrijgen, maar welk actief kool filter past het best bij uw proces. Aan de hand van een aantal vragen hopen wij u hier mee te kunnen helpen. 

Wat is een Actieve kool filter?

Een Actieve koolfilter is een filterkaars waarin actief kool is verwerkt vaak gemaakt van kokosnoot of hout. Met een actieve koolstoffilter kunnen doormiddel van abosobtie smaak, kleur en geur worden gestript  uit uw vloeistof of gassen. Een Actief koolstoffilter kan in verschillende type actiefkool worden gemaakt. 

In welke toepassingen word een actief koolfilter gebruikt?

Er zijn tal van toepassingen Actief koolfilters gebruikt kan worden zoals het onkleuren, ontgeuren, het verwijderen van smaak of voor het verminderen van chloor in uw proces. 

Welke type actief koolfilters zijn er?

Een actiefkool filter is te verkrijgen in een actief koolstoffilter kaars, een actief koolstof filterplaat, een actief koolfilter module en als losse granulaat in een omhulsel. 

       

 

 

Overige informatie: 

koolfilters worden geproduceerd uit verschillende grondstoffen, de belangrijkste bronnen zijn: Kokosnootschil, bruinkool, hout en turf. het doel van het "activeringsproces" is tweeledig: het creëren van de unieke interne poriënstructuur met een groot oppervlak gebied en om de adsorptieve eigenschappen te verhogen door het verwijderen van koolwaterstof die zich aan de koolstof vasthecht.

Stoom activering:
Het gebruik van oxiderende gassen (waterdamp en kooldioxide) vindt plaats in een draaitrommeloven bij temperaturen tussen 800 en 1000°C voor maximaal 100 uur en produceert overwegend poeders met een hogere zuiverheidsgraad en een hoog microgehalte poreusheid. door deze behandeling word het een actieve kool filter 

Chemische activering:
Met behulp van chemicaliën zoals zinkchloride of fosforzuur, produceert poeders met een hoger percentage meso- en macroporiën, ideaal voor de adsorptie van grotere moleculen. zonder deze behandeling is het geen actief filter en zo het kool filter zijn werk niet doen. 
 

Wij leveren actieve koolfilters in vele soorten en maten, zowel van onze eigen lijn als ook de actieve koolfilter lijn van Amatek vaak uit voorraad kunnen leveren.

enkele Toepassingen actief koolfilters gebruikt worden zijn famacie, chemie voedinsgmiddelen drank en tal van andere toepassingen.