Strainers

Wij leveren Y-strainers

Van Borselen Filters levert sinds vele jaren een grote range aan strainers. Strainers zijn ideaal voor toepassingen waar de vervuilingsgraad in de vloeistofstroom relatief laag is of voor het bescheremen van pompen. Het Strainer assortiment van Van Borselen bestaat uit: T-strainer, Y-strainer, Basket-strainers, Puntzeven, Simplex strainer, Duplex Strainer, Temporary strainers en meer. 

Strainers
Y-strainers met draad aansluiting
Y-strainers met draadaansluiting. Verkrijgbaar in zowel NPT- als BSP-draad. De Y-strainers zijn te verkrijgen in verschillende materialen, maten en drukklassen.
€ 19,95
Y strainer RVS met flens
Y-strainers met flensaansluiting. Zowel verkrijgbaar met DIN als ANSI flensen. De Y-Strainers zijn te verkrijgen in verschillende materialen, maten en drukklassen.
€ 19,95
Basket strainer
Een Basket strainer is een strainer welke gebruikt maakt van een zeefkorf (basket). De basket zijn meestal gemaakt van geperforeerde plaat en kunnen desgewenst bekleed worden met een filtergaas tot een fijnheid van 25micron. Basket filters zijn te verkrijgen in verschillende materialen, drukklasse en aansluitingen op de in en uitlaat.
€ 19,95
Puntzeef of Temporary strainers
Een Puntzeef of Temporary Strainer zijn ontworpen voor tijdelijke of korte perioden van gebruik, bijvoorbeeld tijdens de inbedrijfstelling en de eerste opstartperiode van nieuwe of gereviseerde proceslijnen om grof vuil te verwijderen, temporary Strainer zijn zeer eenvoudig te installeren en net zo gemakkelijk te verwijderen tussen twee flenzen in een leidingsysteem
€ 19,95
Simplex strainer
Een simplex strainer kan direct tussen het leidingwerk gemonteerd worden en hebben een zeefkorf in het filterhuis zitten. Een Simplex strainer is in veel verschillende fijnheden, materialen, drukklasse en afmetingen te verkrijgen
€ 19,95
T-strainer
Een T strainer is een strainer welke gemaakt is in een ''T'' vorm de baskets zijn meestal gemaakt van geperforeerde plaat en kunnen desgewenst bekleed worden met een filtergaas tot een fijnheid van 25micron. T-strainers zijn te verkrijgen in veel verschillende maten, drukklasse en materialen.
€ 19,95
Duplex strainer
Duplex strainers hebben 2 zeefkorven die individueel van elkaar gebruikt kunnen worden. Duplex strainers zijn te verkrijgen in veel verschillende materialen, druklasse, aansluitingen en fijnheden van de korf.
€ 19,95

Van Borselen Filters levert sinds vele jaren een grote range aan strainers. Strainers zijn ideaal voor toepassingen waar de vervuilingsgraad in de vloeistofstroom relatief laag is of voor het bescheremen van pompen. Het Strainer assortiment van Van Borselen bestaat uit: T-strainer, Y-strainer, Basket-strainers, Puntzeven, Simplex strainer, Duplex Strainer, Temporary strainers en meer.

Wanneer gebruikt u welke type strainer? 

Y-type strainers:

Y Strainers worden ingezet voor het verwijderen van ongewenste vaste stoffen uit een vloeistof of een gasstroom. De naam Y filter strainer zegt het eigelijk deze filter strainer is in de vorm van de letter Y en hierin zit een inzet zeef. Deze zeef is gemaakt van geperforeerde plaat en kan desgewenst bekleed worden met een gaas van 25micron. Een Y type strainer maakt gebruik van inzetzeef om deze ongewenste deeltjes te verwijderen.  Een Y filter strainer is ideaal voor het beschermen van uw pomp of voor vloeistof of gasstromen waar weinig vervuiling inzte. Y strainer is zeer prijs voordelig oplossing voor vloeistof of gas stromen filtratie. Doordat een Y strainer in veel verschillende fijnheden, afmetingen en materialen te verkrijgen is, is er voor bijna iedere toepassing en oplossing te vinden. Y strainers kunnen ook gebruikt worden als gas strainers voor deeltjes filtratie uit uw lucht of gas. Dit maakt y-type strainers een zeer goede keuze voor veel toepassingen. 

Basket strainer: 

Een Basket strainer filter is een strainer welke gebruikt maakt van een zeefkorf (basket). De basket zijn meestal gemaakt van geperforeerde plaat en kunnen desgewenst bekleed worden meet een filtergaas tot een fijnheid van 25micron.  Een basket strainer kan direct tussen het leidingwerk gemonteerd worden en hebben zoals eerder aangegeven een zeefkorf in het filterhuis zitten. Een korffilter kan voor een breedscale van toepassing gebruikt worden en functioneren zowel als vacuumfilter te berscherming van pompen of voor het verwijderen van ongewenste deeltjes uit een vloeistof of gas stroom. Basket strainers kunnen in tal van sectoren worden toegepast en hierdoor is het een van de meest gebruikte strainers. Basket strainers zijn te verkrijgen met een enkele filterkorf als ook met een dubbelfilter basket.  Filter strainers met een dubbel korf worden ook wel duplex strainer filter genoemd.