Zelfreinigende filters

Wij leveren Schraapfilters

Van Borselen heeft een volledig programma zelfreinigende filters voor diverse toepassingen:

Schraapfilters voor toepassing in bijvoorbeeld lakken, dispersies, lijmen, oliën, zowel met externe messen alsook met plunjer uitvoering.
Bernoulli zelfreinigende filters voor koelwater vanaf ca. 50 m3/u.
Autoclean zelfreinigende filters al meer dan 50 jaar in gebruik voor toepassing in olie en brandstoffen.

Zelfreinigende filters
zelfreinigend automatisch schraapfilter

Schraapfilters voor toepassing in bijvoorbeeld lakken, dispersies, lijmen, oliën, zowel met externe messen alsook met plunjeruitvoering. Schraapfilters zijn te verkijgen in verschillende materialen en voor veel verschillende flows. Het zeer robuuste ontwerp zorgt ervoor dat het filter jaren lang meegaat.

€ 19,95
Beroulli zelfreinigend filters
Het zelfreinigende automatische filter (Bernoulli Filter) is geschikt voor een groot aantal toepassingen. Het is een zelfreinigend en onderhoudsvrij filter en wordt gebruikt om verontreinigende deeltjes te verwijderen uit sterk vervuild koel- en proceswater en andere vloeistoffen, bijv. uit natuurlijke waterbronnen (zeewater, rivierwater) en verwarmings- en koelsystemen en -processen.
€ 19,95

 

 

Bernoulli Filter

De werking van een Bernoulli filter. 

A.De spoelprocedure wordt gestart door een timerinstelling of geactiveerd door een drukverschilsensor voordat een verstopping van de filterkorf een vermindering van de doorstroming  veroorzaakt.

B. In de voorspoelfase wordt de spoelklep geopend en worden grotere deeltjes weggespoeld.

C. Tijdens het spoelen komt een speciaal gevormde spoelschijf op een pneumatische cilinder in de filterkorf en creëert een spleet tussen de schijf en de filterkorf.

D. Als de stroomsnelheid plaatselijk rond de schijf toeneemt, wordt de statische druk volgens het principe van Bernoulli verlaagd en wordt de richting van de stroming omgekeerd, waardoor deeltjes vrijkomen die aan het oppervlak van de filterkorf vastzitten.   

                                                                                                                        

Schraapfilter

Het VB zelfreinigend schraapfilter is het alternatief voor wegwerpfilters. Het is een zeer economische en milieuvriendelijke filtermethode. Het systeem is ideaal toepasbaar in een waterhoudende en visceus medium en wordt veel gebruikt als zelfreinigende waterfilter.

Dit moderne onderhoudsvrije filtersysteem biedt de volgende voordelen:

  • Geen onderbreking maar continu zelfreinigend automatisch filtersyteem;
  • Zeer rendabel doordat geen vervangende elementen worden toegepast;
  • Terugverdientijd circa 6 maanden na installatie; Filterfijnheid vanaf 30 tot 500 mµ.
  • TÜV- / ASME-, PED- en Code- / STOOMWEZEN KEUR
  • Elektrische- of pneumatische aandrijving
  • Testfilters voor dit flexibele systeem zijn beschikbaar.

Overige Informatie:

Zelf reinigende filters zijn de iedeale oplossing voor mensen die opzoek zijn naar een filter, maar hier geen omkijken naar willen hebben. Zelfreinigende filters worden in tal van industrien ingezet. Zo kunnen wij zelfreinigende filters leveren voor het filtreren van water, maar ook voor chemische toepassingen. Daarnaast hebben wij zelfreinigende filters welke geschikt zijn voor voeding en medicatie. Door ons zeer grote assortiment zelfreinigende filters zijn wij altijd instaat om voor uw process het optimale filters te kiezen.  Een Zelfreinigende filter is een van de meest economische oplossingen doordat u geen werwerp filters meer hoeft te gebruiken en er bijna geen onderhoud aan nodig is. Hierdoor om worden veel zelfreinigende filters gebruikt als een zelfreinigende waterfilter.