Bernoulli zelfreinigend filter

Bernoulli zelfreinigend filter

Het zelfreinigende automatische filter (Bernoulli Filter) is geschikt voor een groot aantal toepassingen. Het is een zelfreinigend en onderhoudsvrij filter en wordt gebruikt om verontreinigende deeltjes te verwijderen uit sterk vervuild koel- en proceswater en andere vloeistoffen, bijv. uit natuurlijke waterbronnen (zeewater, rivierwater) en verwarmings- en koelsystemen en -processen.

Voor meer informatie klik hier of neem contact op via de telefoon of e-mail

Meer informatie

Materiaal Glasvezel, SS304, SS316, SS316TI

Product bijlagen / Datasheet

Omschrijving / Bernoulli zelfreinigend filter

Van voor- filtratie in waterbehandeling tot de bescherming van platenwarmtewisselaars en gevoelige procesapparatuur zoals spray sproeiers, wij bieden de beste oplossing voor een zelfreinigend filter. Bij uitstek zijn wij gespecialiseerd in het Bernoulli filter. De bernoulli zelfreinigende filters maken gebruik van het natuurkundige bernoulli principe. De wet van Bernoulli is een natuurkundige wet die het stromingsgedrag van vloeistoffen en gassen beschrijft en de drukveranderingen aan hoogte- en snelheidsveranderingen relateert. Hierdoor wordt het bernoulli zelfreinigende filter automatisch gereinigd zonder dat er iets tegen het filter aan schraapt. het voordeel hiervan is dat er weinig slijtage van onderdelen is. 

Toegepast bij bedrijfstakken variërend van elektriciteitsproductie, petrochemie, HVAC, staalproductie, aquacultuur, farmacie, pulp- en papierindustrie, en voedingsmiddellen industrie.

Het is bijvoorbeeld de oplossing voor mosselproblemen in koelwater (brakwater). Bescherming van warmtewisselaars.

Flows: 50 - 10,000 m3/uur.
Materiaal: PVC, glasvezel, roestvaststaal (BSP-BSG-BSS).
Standaard types: DN-65, 80, 150, 200, 250, 300, 400, 500, 600 en groter op aanvraag.
Micronages: vanaf 100 micron 

Het is mogelijk het Bernoulli filter naar uw wens aan te passen. Uiteraard beschikken wij ook over diverse andere types zelfreinigende filters.

Dit is ons alternatief voor de volgende producten